Standar fakta, godt å vite

Jeg starter med barbering, siden det er den mest kjente hårfjerningsmetoden og den enkleste. Dette innlegget går ikke så altfor mye i dybden siden dette er stoff de aller fleste kan. Hvis det er noe mer jeg bør føye til må dere gi meg beskjed.

Det finnes jo barberingsmaskiner og ved bruk av de gjelder de samme ?reglene? når det gjelder forberedelse av huden, hva man bør gjøre etterpå etc. Eneste forskjellen er at huden skal være tørr, ikke våt som ved barbering med høvel.

Velg en høvel for menn. De for kvinner er ment for kropp, de laget for menn er laget for barbering i ansikt og er ekstremt mye bedre. De gir tettere barbering og er mer skånsomme. Nei, du får ikke rosa høvel, men det håper jeg du kan leve med hahah ;)

Huden skal være våt, da er det lettere å unngå kutt og det er ikke en så stor påkjenning for huden.

Skum er alltid kjekt å bruke, selvom jeg vet jeg slurver med det selv. Her gjelder det samme; velg et som er tilpasset for menn. Matis sitt barberskum er utrolig bra og passer alle, også for den mest sensitive hud.

Barber alltid mot vekstretninger, da får du tettest barbering.

Det største problemet med barbering er det som skjer etterpå. Mange sliter med nupper og røde prikker oppstår omtrent alltid.

 

Irritasjon vil oppstå uansett, barbering er jo et skarpt blad mot huden og det sier seg selv at dette ikke er spesielt skånsomt. Ikke bruk produkter som tetter porer etter barbering, det forverrer problemet. Heller ikke produkter med alkohol bør brukes. Toner + essens eller annen lett pleiende fuktighetskrem fungerer bra.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

BarberDeg - Sommeren er nær!

BarberDeg - Sommeren er nær!

21, Bærum

Hvis du trenger barberings tips, les denne bloggen. Du tror nok du vet det du trenger å vite, men det gjør du ikke! Det er mye å holde styr på, både her og der. Det dreier seg ikke bare om hvilken barberhøvel du trenger, man trenger mer en det. Vett i skallen, tips hos oss! ;)

Kategorier

Arkiv

hits